Aderlating De Graafschap in cruciale week: 'Hij heeft ziekte van Pfeiffer'

Aderlating De Graafschap in cruciale week: 'Hij heeft ziekte van Pfeiffer'

19-04-2019 19:30
17

De Graafschap moet het in de duels met VVV-Venlo (zaterdag) en FC Emmen (dinsdag) zonder Ted van de Pavert stellen. De 27-jarige verdediger van De Superboeren kampt met de ziekte van Pfeiffer.

Van de Pavert had al enige tijd vermoeidheidsklachten en griepverschijnselen. "We hebben hem donderdag bloed laten prikken. Uit die test is gebleken dat hij de ziekte van Pfeiffer heeft", zegt trainer Henk de Jong tegen de Gelderlander. Het ontbreken van de mandekker is een aderlating, beaamt hij. "Ted is een belangrijke jongen binnen de groep. Hij brengt ook veel duelkracht mee."

"Maar we moeten nu voorzichtig met hem zijn. Het is nog onduidelijk hoe lang we hem moeten missen", vervolgt De Jong. Van de Pavert wordt net als tegen PSV (2-1 nederlaag) hoogstwaarschijnlijk vervangen door Sven Nieuwpoort. De Doetinchemse club kan tegen VVV weer beschikken over Azor Matusiwa, die terugkeert van een schorsing.

De Jong beseft dat de komende duels cruciaal zijn. De Graafschap staat zestiende met drie punten achterstand op nummer vijftien FC Emmen. "Om kans te maken op rechtstreeks lijfsbehoud moeten we zes punten halen uit de komende twee duels", stelt de oefenmeester. "Minimaal vier."