Heerenveen vergeet zichzelf te belonen en verliest cruciaal duel van Heracles

19-04-2019 22:05
16

Heracles Almelo heeft in eigen huis de volle buit gepakt tegen sc Heerenveen en kan de play-offs om Europees voetbal haast niet meer ontlopen. In het Polman Stadion was de ploeg van Frank Wormuth de gelukkige, nadat Heerenveen in de slotfase gigantische kansen om zeep hielp: 2-1.

Heerenveen speelde goed voetbal in Almelo, maar dat leidde niet tot doelpunten. De grootste kansen waren voor de Friezen, waar Sam Lammers en Kik Pierie ongelukkig waren. Pelle van Amersfoort scoorde wél, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege een overtreding.

Vervolgens haalde Heracles de trekker over. Brandley Kuwas versierde een strafschop, die hij zelf wist te benutten: 1-0. De voorsprong van Heracles stond niet lang op het scorebord omdat Lammers vlak voor rust scoorde. Ook hij deed dat vanaf de stip.

De treffer gaf Heerenveen vleugels. De ploeg van interim-trainer Johnny Jansen domineerde de wedstrijd, maar vergat zichzelf te belonen. Alles wees erop dat Heerenveen er door de kansenregen alsnog met de winst vandoor zou gaan, maar uit het niets scoorde Heracles. Adrian Dalmau haalde in de 73e minuut de trekker over, wat Heerenveen meerdere keren naliet.

Jansen besloot Morten Thorsby in de slotfase in te brengen, maar de Noor zal geen goed gevoel overhouden aan zijn invalbeurt. De middenvelder miste in een tijdsbestek van een paar minuten drie opgelegde kansen om Heerenveen alsnog aan een puntje te helpen. Na 95 minuten floot de scheidsrechter af.

Heerenveen lijkt in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal afgehaakt. Daarvoor moest het duel met Heracles worden gewonnen. De achterstand van Heerenveen op nummer acht Willem ll, dat dit weekend nog in actie komt, is zes punten. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen.