FC Twente moet titelfeest uitstellen na ruime winst van Sparta

19-04-2019 21:56
43

FC Twente moet nog even wachten op de landstitel. Omdat Sparta in eigen huis won van Helmond Sport, kan de champagne nog niet worden ontkurkt in Enschede.

Sparta - Helmond Sport 3-0
Twente kon vrijdagavond kampioen worden, maar het duel met Jong Ajax werd op last van de autoriteiten afgelast. De Tukkers konden alleen feestvieren als Sparta thuis zou verliezen van Helmond Sport. Al snel werd duidelijk dat die kans bijzonder klein was. De grootste kansen waren in de openingsfase voor de Kasteelclub. Abdou Harroui zorgde na een kwartier voor de voorsprong.

Clubtopscorer Lars Veldwijk sloeg een paar minuten later toe, waardoor men in Enschede door had dat er hoogstwaarschijnlijk nog geen feest gevierd kon worden. Helmond had weinig in de melk te brokkelen in Rotterdam en kreeg in de slotfase de definitieve genadeklap om de oren. Veldwijk maakte zijn 21e treffer van het seizoen: 3-0.

Gevolgen lijkt de overwinning van Sparta niet te hebben voor Twente. Als de ploeg van Marino Pusic maandag thuis wint van Jong AZ kan de vlag alsnog uit in Enschede.

Go Ahead Eagles - Jong PSV 2-1
Go Ahead Eagles blijft dankzij een zege op Jong PSV meedoen om de tweede plek. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie won in eigen huis van de nummer vier: 2-1. De supporters van Go Ahead konden al na negen minuten juichen toen Richard van der Venne de 1-0 maakte. Die vreugde was van korte duur, want ruim tien minuten later schoot Zakaria Aboukhlal de gelijkmaker binnen. De negentienjarige aanvaller profiteerde optimaal van een schitterende pass van Dante Rigo.

Go Ahead kwam tien minuten voor de rust weer op voorsprong door een perfecte vrije trap van Jeroen Veldmate. Doelman Mike van de Meulenhof raakte daarbij geblesseerd. Bij Jong PSV maakte Maxi Romero zijn rentree. De Mexicaan werd na een uur spelen vervangen. Aan de achterstand kon Jong PSV niets meer doen.

FC Den Bosch - Jong Utrecht 2-1
Ook FC Den Bosch blijft meedoen om de bovenste plekken in de Keuken Kampioen Divisie. Een nipte overwinning op Jong FC Utrecht was genoeg om Jong PSV op de ranglijst te passeren. Luuk Brouwers maakte na tien minuten 1-0 voor Den Bosch, echter schoot Nick Venema razendsnel daarna de gelijkmaker binnen voor Utrecht.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in de tweede helft, al had Den Bosch het betere van het spel. Alles wees erop dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel, maar in de 87e minuut zorgde Jort van der Sande alsnog voor de overwinning van Den Bosch. De ploeg van Wil Boessen staat nu op de vierde plek en mag stiekem nog hopen op plek drie.