Onana blijft bij Ajax en wacht op teamgenoten: 'Respecteer iedere beslissing'

Onana blijft bij Ajax en wacht op teamgenoten: 'Respecteer iedere beslissing'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 08:26za 20-04-2019 om 08:26

André Onana wimpelde eind maart de belangstelling van buitenlandse clubs af en verlengde zijn contract bij Ajax. De 23-jarige doelman werd door directeur spelersbeleid Marc Overmars overtuigd om nog een seizoen in Amsterdam te blijven.

"Hij vroeg me te blijven", zegt Onana tegen de NOS. "We hebben een fantastische relatie. Hij kwam naar Barcelona om me naar Ajax te halen." De Kameroener wil naar het niveau van zijn voorbeelden Ederson (Manchester City), Manuel Neuer (Bayern München) en Marc-André ter Stegen (FC Barcelona). "Keepen is meer dan op de lijn blijven. Je moet veel meer kunnen en die drie kunnen dat."

Onana vindt het risico te groot dat hij bij een buitenlandse topclub op de bank moet plaatsnemen. "Het belangrijkste is spelen", verklaart Onana. "Als ik speel, krijg ik meer opties. Om naar een grote club te kunnen moet ik blijven spelen." De vraag is of ploeggenoten bij Ajax zijn voorbeeld volgen. Frenkie de Jong vertrekt naar FC Barcelona, maar de toekomst van Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, David Neres en Donny van de Beek is nog onduidelijk.

"De sfeer is goed, maar ik kan niet voor anderen spreken", stelt Onana. "Als ze gaan, ben ik blij voor hen als ze een goede keuze maken. En als ze blijven, doen we hetzelfde als dit jaar. Strijden om alles. Ik respecteer ieders beslissing."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws