Update: Tottenham-duel wordt verplaatst: meer rust in aanloop naar Ajax-uit

Update: Tottenham-duel wordt verplaatst: meer rust in aanloop naar Ajax-uit

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 11:55za 20-04-2019 om 11:55

Laatste update: zaterdag 20 april 2019 om 12:54za 20-04-2019 om 12:54

De Premier League verplaatst de competitiewedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Bournemouth in verband met de Champions League-confrontatie met Ajax. De ploeg van manager Mauricio Pochettino heeft daardoor iets meer rust richting het treffen met de Amsterdammers.

Spurs komt nu niet maandag 6 mei, maar zaterdag 4 mei in actie tegen Bournemouth, heeft The Daily Mail vernomen. De regelementen van de UEFA schrijven voor dat er minimaal 48 uur tussen twee wedstrijden zit. Woensdag komt Ajax alweer op bezoek in Londen.

De 'hulp' die Tottenham ontvangt, steekt nog altijd schril af bij Ajax. De KNVB maakte vrijdag bekend dat speelronde 33 in de Eredivisie definitief wordt verplaatst naar 15 mei, zodat de Amsterdammers een hele week rust hebben voor de eerste confrontatie met Spurs.

Mauricio Pochettino drong erop aan om Tottenham een soortgelijke voorbereiding te gunnen, maar dat is door het drukke schema in Engeland niet haalbaar. "Beide teams moeten dezelfde voorbereidingstijd hebben als we het eerlijk willen laten verlopen. We praten erover, maar we verwachten niet te veel want het is heel moeilijk", zei de Argentijnse manager vrijdag.

Tottenham kent nog altijd een loodzwaar programma rond de duels met de Amsterdammers. De Londenaren nemen het achtereenvolgens op tegen Manchester City (20 april), Brighton & Hove Albion (23 april), West Ham United (27 april), Ajax (30 april), Bournemouth (vermoedelijk 4 mei) en opnieuw Ajax (8 mei).

Update 11.55: Via de officiële kanalen heeft Spurs inmiddels bevestigd dat de clash met Bournemouth inderdaad is verplaatst naar 4 mei. De competitiewedstrijd is twee dagen teruggeschoven. De club kan zich nu langer en beter voorbereiden op de return tegen Ajax. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie bereikt de finale: Ajax of Spurs?

(25750 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws