Ajax-geste van KNVB 'aanfluiting': 'In Engeland zeuren ze niet, man, man, man'

Ajax-geste van KNVB 'aanfluiting': 'In Engeland zeuren ze niet, man, man, man'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 11:09za 20-04-2019 om 11:09

Het is 'een aanfluiting' en 'belachelijk' dat de KNVB Ajax helpt om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de halve finale van de Champions League. Voormalig FC Twente-verdediger Jos Hooiveld zegt dat in gesprek met Dagblad van het Noorden. Speelronde 33 in de Eredivisie is opgeschoven, zodat de spelers van Ajax meer hersteltijd hebben. 

"Het is een aanfluiting. Die jongens kunnen tegenwoordig geen drie wedstrijden meer in korte tijd spelen? Het is belachelijk. Ga dat eens vertellen in Engeland. In de Championship spelen ze sowieso al 46 competitiewedstrijden per jaar, nog afgezien van de verschillende bekertoernooien. Dat is andere koek hoor", aldus Hooiveld, die voor onder Southampton en Norwich City speelde. 

"Ik denk ook niet dat Tottenham Hotspur zich benadeeld gaat voelen doordat Ajax zo wordt bevoordeeld door de KNVB. Die denken er niet eens aan om te protesteren. Daar zeuren ze niet zo als hier in Nederland. Man, man, man."

"Begrijp me goed: ik vind het geweldig hè, van Ajax. Prima gedaan", voegt Hooiveld, die zijn carrière afgelopen zomer beëindigde, daar direct aan toe. "Maar tijdens de training gewoon lekker uitlopen en dan weer gewoon hard gaan in de wedstrijd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Hooiveld?

(2914 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws