Man City en Tottenham op herhaling: terugkeer Janssen, wijzigingen bij Spurs

Man City en Tottenham op herhaling: terugkeer Janssen, wijzigingen bij Spurs

20-04-2019 12:32 Laatste update: 13:08
37

Vincent Janssen zit zaterdagmiddag op de bank bij Tottenham Hotspur. Hij maakt voor de eerste keer sinds augustus 2017 (!) weer eens deel uit van de wedstrijdselectie van de nummer drie van Engeland. Tot de winterstop was de Nederlandse spits zelfs niet aangemeld voor de Premier League. Spurs neemt het om 13.30 uur op tegen Manchester City. 

Afgelopen woensdag stonden Tottenham en City ook al tegenover elkaar in het Etihad Stadium. In de return van de kwartfinale van de Champions League eindigde de clash tussen de twee topclush op spectaculaire wijze in 4-3. Omdat Spurs in Londen met 1-0 had gewonnen, plaatste de ploeg van manager Mauricio Pochettino zich voor de halve finale van het toernooi. Daarin wacht binnenkort Ajax. 

Met een loodzwaar programma op komst heeft Pochettino gekozen voor enkele wijzigingen. Paolo Gazzaniga staat in het doel, omdat Hugo Lloris een kleine blessure heeft. Michel Vorm is zaterdag de stand-in van Gazzaniga. 

Janssen (24) zit dus op de bank. De voormalig spits van AZ heeft in Londen nog een contract tot 2020. Zijn rol is al een tijdje uitgespeeld. Hij kampte ook lange tijd met een voetblessure. Een optreden tegen Ajax in de halve finale zit er niet in voor Janssen, aangezien hij niet is ingeschreven voor de Champions League. 

City móet winnen om de koppositie in de Premier League weer over te nemen van Liverpool. De achterstand op The Reds bedraagt twee punten. City heeft een wedstrijd minder gespeeld. Liverpool gaat zondag op bezoek bij Cardiff City. 

Opstelling Man City: Ederson, Walker, Stones, Laporte, Zinchenko, Gündogan, Foden, De Bruyne, Bernardo, Agüero en Sterling

Opstelling Spurs: Gazzaniga, Foyth, Alderweireld, Sánchez, Vertonghen, Davies, Dier, Eriksen, Dele, Lucas en Son