De Ligt vol lof: 'Hij brengt strijdlust, vechtersmentaliteit. Dat doet hij goed'

De Ligt vol lof: 'Hij brengt strijdlust, vechtersmentaliteit. Dat doet hij goed'

20-04-2019 16:40 Laatste update: 16:58
14

FC Groningen heeft de perfecte spion in de gelederen voor de thuiswedstrijd tegen Ajax: huurling Kaj Sierhuis. Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt bevestigt dat de twintigjarige spits nog in de groepsapp van de Amsterdamse club zit.

De Ligt heeft er geen moeite mee. "Hij speelt nu bij Groningen, dus hij zal met die club zijn best doen om van ons te winnen", zegt de Ajacied tegen de NOS. "Je kunt er allerlei theorieën op loslaten, maar hij speelt voor Groningen, dus daar gaat hij ook zijn best voor doen."

Wedden

Meer odds

Sierhuis gaat zaterdag honderd procent geven voor Groningen, verwacht De Ligt. "Dat geloof ik wel, ja. Kaj doet het hartstikke goed, maakt minuten in de Eredivisie en pikt regelmatig zijn goaltje mee. Het is niet voor niets dat Groningen na de winterstop een wat betere vibe heeft. Hij brengt strijdlust, vechtersmentaliteit. Dat doet hij heel erg goed."

Sierhuis speelt sinds de winterstop bij Groningen, dat hem tot het einde van het seizoen huurt van Ajax. Dit seizoen speelde hij twee competitiewedstrijden voor de Amsterdammers. Bij Groningen scoorde Sierhuis tot op heden twee keer in de Eredivisie.