Ongelukkige Klaassen houdt Bayern München op titelkoers in Bundesliga

Ongelukkige Klaassen houdt Bayern München op titelkoers in Bundesliga

20-04-2019 17:23 Laatste update: 17:36
18

Bayern München blijft door een benauwde overwinning op Werder Bremen op titelkoers in de Bundesliga. Davy Klaassen had een ongelukkige hoofdrol in de Allianz Arena: 1-0.

Bayern had in eigen huis alle moeite met middenmoter Werder Bremen. Kansen werden nauwelijks gecreëerd en áls de ploeg van trainer Niko Kovac een keer in de buurt van het doel van de tegenstander kwam, trok Werder-doelman Jiri Pavlenka een wereldredding uit de kast.

Na een klein uur spelen kwam Werder Bremen met tien man te staan door een rode kaart voor Milos Veljkovic. Daarvan profiteerde Bayern. Niklas Süle hielp zijn ploeg een kwartier voor tijd aan de winnende treffer. Klaassen had daarin een aandeel: hij veranderde de bal van richting, waardoor Pavlenka de inzet niet meer kon keren.

Door de overwinning blijft Bayern München aan kop in de Bundesliga. Het verschil met Borussia Dortmund is vier punten, maar de nummer twee komt zondag nog in actie tegen SC Freiburg. Na dit weekend staan er nog vier speelronden op het programma in Duitsland.

Bosz voegt drie punten toe
Peter Bosz boekte met Bayer Leverkusen een belangrijke zege op hekkensluiter 1. FC Nürnberg. Lucas Alario maakte na een uur spelen de bevrijdende 1-0 voor Leverkusen, dat uiteindelijk met 2-0 won door een treffer van Kevin Volland. Bosz staat voorlopig zesde in de Bundesliga.

Overige uitslagen Bundesliga
FC Augsburg - VfB Stuttgart: 6-0
Mainz 05 - Fortuna Düsseldorf: 3-1