Van den Berg wil verandering: 'Lekker systeem joh, in het buitenland kan het ook'

Van den Berg wil verandering: 'Lekker systeem joh, in het buitenland kan het ook'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 19:45za 20-04-2019 om 19:45

Joey van den Berg pleit voor een ander systeem rondom schorsingen na gele kaarten. De middenvelder van N.E.C. pakte in de uitwedstrijd tegen FC Volendam (2-3) alweer zijn tiende gele kaart van dit seizoen en is daarmee geschorst voor de volgende wedstrijd van de Nijmegenaren.

Vanaf de tiende gele kaart levert iedere volgende prent een schorsing op, maar daar wil de N.E.C.'er graag vanaf. "Ja joh, lekker systeem ook hoor", zegt hij na afloop tegen FOX Sports. "Ik pleit voor een ander kaartbeleid. Zo werkt het in het buitenland ook."

Van den Berg kan zich dus weinig misstappen meer permitteren en zal in ieder geval het thuisduel tegen RKC Waalwijk op Paasmaandag aan zich voorbij moeten laten gaan. "In deze situatie zit ik nou eenmaal. We kunnen wel over die kaarten blijven praten, maar dat is altijd al een rode draad door mijn hele carrière geweest."

Iemand die tevreden zal zijn met de grote hoeveelheid gele kaarten voor Van den Berg is FOX Sports-verslaggever Cristian Willaert, die voor iedere kaart die de middenvelder pakt een geldbedrag van hem krijgt. "Ik moet zeggen dat hij dat heel goed ingeschat heeft", lacht Van den Berg.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws