Effectief Emmen rekent af met Utrecht en zet belangrijke stap richting handhaving

20-04-2019 20:22
23

FC Emmen heeft een gouden zege gepakt in de strijd tegen degradatie. De Drenten waren in de eerste helft zeer effectief en daardoor moest FC Utrecht met lege handen terug naar de Domstad: 2-0.

Emmen ging vanaf de aftrap met de nodige strijdlust op zoek naar een doelpunt. Het opportunistische spel leverde vooral gevaar op uit standaardsituaties. Een tweetal vrije trappen in de eerste twintig minuten leverden nog geen goal op, maar een hoekschop na dertig minuten wel. De bal werd doorgekopt en bij de tweede paal binnengetikt door Michael de Leeuw: 0-1.

Tien minuten later ging De Oude Meerdijk nog een keer uit zijn dak. Aanleiding daarvoor was een prachtig doelpunt van Keziah Veendorp, die zijn directe tegenstander met een fraaie beweging liet staan en de bal met links in de verre hoek deed ploffen. Een hard gelag voor Utrecht, dat in de eerste helft weinig klaarspeelde en met invallers Kerk en Guwara na de rust hoopte op een ommekeer.

Daar was echter allesbehalve sprake van. Kjell Scherpen kreeg rond de vijftigste minuut wel de mogelijkheid om zich te onderscheiden en deed dat tweemaal, waarna de Emmenaren eigenlijk niet meer in gevaar kwamen. De bezoekers uit de Domstad mochten zelfs van geluk spreken dat Michael de Leeuw de derde Drentse goal niet aantekende, maar uitzicht op een resultaat kreeg FC Utrecht niet meer.

De drie punten van FC Emmen brengen de ploeg van Dick Lukkien naar de veertiende plek. De marge op de eerste 'onveilige' plaats, de zestiende stek van De Graafschap, is voorlopig zes punten. De Graafschap komt zaterdagavond wel nog in actie tegen VVV-Venlo.