'Twee dagen voor de halve finale Champions League spelen kan geen enkele ploeg'

'Twee dagen voor de halve finale Champions League spelen kan geen enkele ploeg'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 20:47za 20-04-2019 om 20:47

Giovanni van Bronckhorst vindt het een goede keuze van de KNVB om de voorlaatste speelronde van de Eredivisie te verplaatsen. Op die manier krijgt Ajax meer rust in de aanloop naar de eerste wedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League.

De eerste reacties uit het Rotterdamse kamp waren negatief, maar de trainer van Feyenoord kan zeker begrip opbrengen voor de situatie. "Het is iets wat niet in onze handen is", legt Van Bronckhorst uit voor de camera's van FOX Sports. "Ajax komt zo ver dat we in de problemen komen met de competitie, dat hadden we niet verwacht."

"Twee dagen voor een halve finale in de Champions League spelen kan geen enkele ploeg", gaat de Feyenoord-oefenmeester verder. "In dat opzicht vind ik het erg goed van de KNVB om daar rekening mee te houden."

Ook ging Van Bronckhorst nog even kort in op de situatie rond Jordy Clasie, die tot twee keer toe bestraft werd naar aanleiding van zijn wangedrag na zijn wissel tegen Heracles Almelo (2-1). De middenvelder kreeg een boete en is geen tweede aanvoerder meer. "De boete was van de club en ik heb hem zijn aanvoerderschap afgenomen. Daar kon hij mee leven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws