'Kophattrick' van Linssen leidt tiental van Vitesse langs onthutsend zwak PEC

20-04-2019 21:35
37

Vitesse speelde een uur lang met een man minder tegen PEC Zwolle, maar heeft in het eigen GelreDome toch afgerekend met PEC Zwolle. De rode kaart van Alexander Büttner in de eerste helft bracht de Arnhemmers niet aan het wankelen en Vitesse won uiteindelijk dankzij een 'kophattrick' van Bryan Linssen met 4-1.

Dat Bryan Linssen ondanks zijn lengte een prima kopper is was al bekend, maar al na tien minuten kreeg ook PEC Zwolle te maken met de kopkwaliteiten van de Limburger. Linssen liep een corner eenvoudig binnen en Vitesse zat direct op rozen (1-0), maar tien minuten later had PEC het evenwicht in de wedstrijd alweer hersteld. Lennart Thy mikte uit de draai raak: 1-1.

Dat was een tik voor Vitesse, dat daarvoor nog niet in de problemen was geweest. De problemen stapelden zich echter alleen nog maar verder op voor de Arnhemmers. Alexander Büttner kreeg direct rood voor een smerige overtreding, waarna de Zwollenaren het initiatief in de eerste helft overnamen. Tot goals leidde dat niet.

Na de rust voltrok zich hetzelfde scenario als vlak na de aftrap van de eerste helft. Weer was het Linssen die met het hoofd een hoekschop binnenwerkte en zijn ploeg daarmee op voorsprong zette, maar ditmaal slaagde Vitesse er met een man minder in om die voorsprong vast te houden. Sterker nog, de thuisploeg bouwde de marge uit.

Mohammed Dauda promoveerde een fraai hakje van Thulani Serero tot doelpunt (3-1), waarna Linssen de hoofdrol definitief opeiste met zijn derde kopgoal van de avond. De Zwollenaren slaagden er niet in om defensief de zaken op orde te krijgen en konden zo zelf met een man meer tegen drie tegendoelpunten in de tweede helft aanlopen.

Na de goal van Linssen was de strijd wel gestreden in het GelreDome. Vitesse hoefde niet meer en PEC kon ondanks het overtal niet meer, waardoor de Arnhemmers voor het eerst sinds twee maart weer eens wist te winnen. Vitesse wipt door de zege over FC Utrecht heen en staat nu zesde. De play-offs lijken nu dus erg dichtbij voor de ploeg van Leonid Slutsky.