'Bij Ajax zullen ze zeggen dat er niets aan de hand is, dat is logisch'

'Bij Ajax zullen ze zeggen dat er niets aan de hand is, dat is logisch'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 22:20za 20-04-2019 om 22:20

Mike te Wierik baalt stevig van de nederlaag tegen Ajax. De aanvoerder van FC Groningen constateerde dat zijn ploeg goed weerstand kon bieden aan de koploper, maar uiteindelijk toch met 0-1 verloor. Na afloop sprak VoetbalPrimeur met de centrale verdediger.

Emile van de Sande
GRONINGEN

"We kwamen goed in de duels en daar heeft Ajax een hekel aan. We laten het hele jaar al zien dat we goed kunnen verdedigen, dat blijkt ook uit het feit dat we de minste tegengoals van de hele Eredivisie hebben in 2019. Het is zuur dat je de wedstrijd dan zo verliest", zegt Te Wierik na afloop tegen VoetbalPrimeur.

Klaas-Jan Huntelaar brak een kwartier voor tijd de ban voor Ajax. Even leek er sprake van een overtreding van de Ajax-spits, maar scheidsrechter Dennis Higler keurde het doelpunt goed na overleg met de VAR. "Wij appelleerden allemaal voor een vrije trap, bij Ajax zullen ze zeggen dat er niets aan de hand is. Dat is logisch. Uiteindelijk besluit de VAR om hem te tellen", zegt een teleurgestelde Te Wierik.

Te Wierik gaf eerder al te kennen geen groot fan te zijn van het arbitraire hulpmiddel. "Ik ben niet zo van de VAR. Het duurt me allemaal veel te lang, je staat weer een half uur te wachten op het veld. Maar goed, als er besloten wordt dat hij telt zal dat wel de juiste beslissing zijn."

Poll

Was het een overtreding van Huntelaar?

(2846 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws