Feyenoord verstevigt derde plaats in rechtstreeks duel met belager AZ

Feyenoord verstevigt derde plaats in rechtstreeks duel met belager AZ

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 22:35za 20-04-2019 om 22:35

Feyenoord eindigt dit seizoen zo goed als zeker op de derde plaats in de Eredivisie. In een rechtstreeks duel met concurrent AZ wonnen de Rotterdammers met 2-1. Robin van Persie kroonde zich tot matchwinner.

In de wetenschap dat Feyenoord in elk geval niet mocht verliezen van AZ, begon de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst goed aan de wedstrijd in De Kuip. Jonas Svensson haalde een inzet van Van Persie van de lijn en even later redde doelman Marco Bizot knap op een schot van Sam Larsson die richting de kruising ging.

Na 37 minuten was het echter AZ dat uit het niets op voorsprong kwam. Mats Seuntjens profiteerde van een fout van Eric Botteghin. Na rust stelde Feyenoord orde op zaken. Tyrell Malacia kreeg een afvallende bal voor zijn voeten, twijfelde niet en liet Bizot kansloos met een kanonskogel in de rechterhoek.

Even later trok Feyenoord de wedstrijd helemaal naar zich toe. Van Persie kreeg loon naar werken door met een subtiele voetbeweging de 2-1 op het scorebord te zetten. De 35-jarige spits, bezig aan zijn afscheidstournee, verliet in de slotfase onder luid applaus het veld. De voorsprong kwam vervolgens niet meer in gevaar.

Door de zege komt Feyenoord op 59 punten. Dat zijn er zeven meer dan nummer vier AZ. Smet op de Rotterdamse zege was het uitvallen van Cuco Martina. Hij moest met een ogenschijnlijk zware blessure van het veld worden gedragen. Bij AZ maakte tienerspits Myron Boadu na zeven maanden zijn rentree.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws