De Graafschap moet na ontmanteling door VVV hopen op Eredivisie-wonder

20-04-2019 22:45
36

VVV-Venlo heeft zaterdagavond De Graafschap dieper in de degradatiezorgen geduwd. In de eigen Koel bogen de Venlonaren een achterstand om in een 4-1 overwinning.

In Venlo stond amper een minuut op de klok toen het voor de eerste keer raak was. Furdjel Narsingh ontsnapte aan de rechterkant, liet iedereen zijn hielen zien en schoot binnen: 0-1. De Graafschap kon de droomstart echter géén vervolg geven.

Na dik een half uur spelen tekende Ralf Seuntjens voor de gelijkmaker namens VVV. Dat gebeurde na een ouderwetse scrimmage. Voor rust had De Graafschap pech dat het niet weer op voorsprong kwam, toen Lars Unnerstall een doelpunt van Bart Straalman voorkwam.

In de tweede helft werd De Graafschap stukje bij beetje ontmanteld door VVV. Eerst gaf Peniel Mlapa het laatste tikje na een lob van Nils Röseler (2-1), waarna Jay-Roy Grot er niet veel later 3-1 van maakte. Moreno Rutten zorgde voor het slotakkoord: 4-1.

De Graafschap heeft in de laatste drie wedstrijden van het seizoen een wonder nodig om de nacompetitie nog te ontlopen. Nummer vijftien Fortuna Sittard staat op vijf punten afstand. De ploeg van trainer Henk de Jong móét dinsdag winnen van FC Emmen om de laatste strohalm te grijpen. VVV staat na de 4-1 zege op de elfde plaats in de Eredivisie.