Van Persie bedankt voor afscheidsduel, ook nog geen spitsentrainer bij Feyenoord

Van Persie bedankt voor afscheidsduel, ook nog geen spitsentrainer bij Feyenoord

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 07:16zo 21-04-2019 om 07:16

Robin van Persie heeft vriendelijk bedankt voor het aanbod van Feyenoord om een afscheidswedstrijd voor hem te organiseren. De 35-jarige aanvoerder kiest ervoor om tijdens het laatste thuisduel met ADO Den Haag op 12 mei afscheid te nemen van de fans.

"Feyenoord heeft me een afscheidswedstrijd aangeboden. Hoewel ik dat een heel mooi gebaar vind, ga ik het niet doen", zei Van Persie na de 2-1 zege op AZ in De Kuip, tegen het ANP. "Zoiets moet bij je passen." Hij heeft vrienden, familie, oud-trainers en tal van andere oude bekenden uitgenodigd voor het treffen met ADO in De Kuip. "Eerst die wedstrijd spelen en daarna ergens met z'n allen lekker dineren, dat is het idee."

Door het besluit van de KNVB om de voorlaatste speelronde te verplaatsen naar 15 mei, om zo Ajax meer rust te gunnen in aanloop naar de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur, eindigt Feyenoord nu niet tegen ADO, maar met een bezoek aan Fortuna Sittard. "Ik heb daar een duidelijke mening over, maar die doet er niet toe. Het is toch al besloten", stelt Van Persie.

Volgens het Algemeen Dagblad ziet de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal ook om praktische redenen van een afscheidswedstrijd af. Het zou onder meer betekenen dat de aanvaller langer moet doortrainen om fit te blijven. Overigens wordt Van Persie komend seizoen nog geen spitsentrainer van Feyenoord. Hij neemt een jaartje afstand.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws