'PSV heeft niet de klasse om dat te overleven, Ajax heeft veel meer variatie'

'PSV heeft niet de klasse om dat te overleven, Ajax heeft veel meer variatie'

21-04-2019 08:45
172

PSV heeft het na de winterstop een stuk moeilijker in de Eredivisie. Volgens NOS-commentatoren Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter hebben diverse teams de manier gevonden om de ploeg van trainer Mark van Bommel te bestrijden.

"Tegenstanders bouwen het middenveld vast. Behalve de lange bal op spits Luuk de Jong heeft PSV niet veel wapens of individuele klasse om dat te overleven. Concurrent Ajax heeft veel meer variatie", zegt Elshoff op de website van zijn werkgever. PSV wordt onder meer een gebrek aan creativiteit verweten.

Van Bommel speelt met twee controleurs en één nummer 10. Voor die laatste positie kiest hij meestal tussen Gastón Pereiro en Mohammed Ihattaren. "Pereiro is niet constant genoeg en Ihattaren, wat logisch is voor iemand van zeventien jaar, moet nog stappen zetten", aldus Elshoff, die zich afvraagt wanneer Erick Gutiérrez een kans krijgt. "Hij kan een bal van twintig meter binnenschieten."

Grueter onderschrijft dat PSV in mindere doen is, maar wijst ook het kwaliteitsverschil met de rivaal uit Amsterdam. "PSV levert gewoon een wereldprestatie dit seizoen, want hun materiaal is veertig procent minder dan dat van Ajax."