Berghuis baalt: 'Dat verschil pijnlijk om te constateren, AZ was heer en meester'

Berghuis baalt: 'Dat verschil pijnlijk om te constateren, AZ was heer en meester'

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 09:13zo 21-04-2019 om 09:13

Steven Berghuis en Feyenoord boekten zaterdag een 2-1 zege op AZ en hebben de derde plaats in de Eredivisie daardoor stevig in handen. Na de eerste helft zag het daar echter niet naar uit, erkent de 27-jarige aanvaller van de Rotterdammers.

"Het ziet er goed uit, woensdag (tegen NAC Breda, red.) kunnen we het afmaken", steekt Berghuis van wal in gesprek met VTBL. "Maar AZ was in de eerste helft heer en meester. Het verschil in veldspel was best wel pijnlijk om te constateren. De tweede helft zetten we er wat meer druk achter en worden we geholpen door die fantastische goal van Tyrell Malacia."

"Dan zit er energie in het stadion en in de ploeg. Dat zijn wel vaak momenten dat we eroverheen gaan", vervolgt Berghuis. "Maar het was niet doormiddel van ons voetbal. Als je niet vast aan de bal bent en het positiespel er niet goed inzit... Dat deed AZ gewoon goed, wij kregen er geen druk op."

Berghuis liep nog tegen een schorsing aan na een overtreding op Jonas Svensson. "Ik duwde Svensson niet, maar toen tikte ik de bal weg. Dus dat was geel. Drie weken geen wedstrijd nu… Het is wat het is. Ik denk dat het goed is voor Ajax."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws