'Emmen wijst beoogde Scherpen-opvolger aan: coach Lukkien bekijkt doelman'

'Emmen wijst beoogde Scherpen-opvolger aan: coach Lukkien bekijkt doelman'

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 09:26zo 21-04-2019 om 09:26

FC Emmen heeft al een opvolger voor de naar Ajax vertrekkende Kjell Scherpen op het oog. Xavier Mous moet zijn vervanger worden aan De Oude Meerdijk, zo meldt Voetbal International.

De 23-jarige doelman van SC Cambuur 'wordt intensief gevolgd' door FC Emmen, schrijft VI. Trainer Dick Lukkien van de Drentse ploeg was vrijdagavond aandachtig toeschouwer bij FC Eindhoven  -  Cambuur (2-2) om Mous met eigen ogen aan het werk te zien. Hij is dit seizoen een lichtpuntje bij de Leeuwarders, die een mager seizoen doormaken in de Keuken Kampioen Divisie. 

Mous doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar maakte in 2015 de overstap naar Top Oss. Sinds vorige zomer verdedigt hij het doel van Cambuur. Hij heeft een contract tot medio 2021 in Friesland. Mous is niet de enige keeper op het lijstje van FC Emmen, maar hij is wel de belangrijkste kandidaat.

FC Emmen moet opzoek naar een nieuwe doelman door de overstap van Scherpen naar Ajax. Hoewel de clubs een transfer nog moeten bevestigen, lijkt dat slechts een kwestie van tijd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws