Van Hanegem geïrriteerd: Dat was echt verschrikkelijk, ik viel van mijn stoel

Van Hanegem geïrriteerd: "Dat was echt verschrikkelijk, ik viel van mijn stoel"

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 12:15zo 21-04-2019 om 12:15

Laatste update: zondag 21 april 2019 om 12:29zo 21-04-2019 om 12:29

Willem van Hanegem stoort zich mateloos aan de gang van zaken bij Feyenoord. De Kromme ziet dat er wrijving is in de spelersgroep van de Rotterdammers, maar begrijpt er niets van dat Jordy Clasie het vice-aanvoerderschap werd ontnomen.

Van Hanegem is zeer kritisch bij De Tafel van Kees op FOX Sports. "Wat ik geen prijs vind is de manier waarop gevoetbald wordt dit seizoen. Dat vind ik niet om aan te gluren." Hij vindt niet dat hij te negatief is. "Laten we eerlijk zijn: we schieten er toch niets mee op als we hoera, hoera, met een feestmuts gaan zitten. Ik heb soms de neiging om in de rust weer naar huis te gaan."

Tegen AZ kon Tyrell Malacia hem wel bekoren. "Daarbij vind ik het ook een geweldig ventje. Maar wat ik niet begrijp is dat er in de laatste tien minuten niet iemand zegt: blijf nu even vanuit je positie spelen. Hij liep zich de laatste tien minuten een slag in de rondte. Met de kans dat ze 2-2 maken. Elke keer vielen heel grote gaten, omdat hij onderweg was."

Het clubicoon ziet dat er weinig corrigerend vermogen is bij Feyenoord. "Af en toe geven ze elkaar wel een tikkie, maar je ziet dat er een bepaalde wrijving is onderling. En dat kan ik mij ook wel voorstellen. Dat de ene speler iets wel mag en dan verkondigt de trainer deze week dat Clasie ook zijn armband is afgepakt. Dat was echt verschrikkelijk, ik viel van mijn stoel."

"Hij heeft het niet goed gedaan, maar je ziet dat hij met de ziel onder de arm loopt", zegt Van Hanegem over de middenvelder. "Zo'n ventje die helemaal bezeten is van de club, die zit te huilen thuis, reageert normaal niet zo."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws