Van Leeuwen over Twente-parel: 'Ik hoor links en rechts wat over belangstelling'

Van Leeuwen over Twente-parel: 'Ik hoor links en rechts wat over belangstelling'

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 12:37zo 21-04-2019 om 12:37

Aitor Cantalapiedra heeft dit seizoen een belangrijk aandeel in het op handen zijnde kampioenschap van FC Twente. Technisch directeur Ted van Leeuwen haalde hem naar Enschede, maar twijfelt of de 23-jarige Spanjaard volgend seizoen in de Eredivisie nog van de partij is.

Van Leeuwen zag Cantalapiedra aan het werk bij het tweede team van Sevilla. "Hij stond volgens mij op het punt om naar Italië te gaan, maar ik heb rechtstreeks contact gezocht met de speler", zegt hij tegen Voetbal International. "Daarna ging het vrij vlot met zijn zaakwaarnemer. De reputatie van FC Twente is natuurlijk bekend in het buitenland, ik denk niet dat Aitor voor een – met alle respect – gemiddelde Eerste Divisie-club naar Nederland was gekomen."

Gevraagd naar de sterke punten van de aanvaller, is Van Leeuwen duidelijk. "Hij heeft een fenomenale trap, is enorm werklustig en voor het publiek is het leuk om hem aan het werk te zien. Hij speelt bij ons als rechtsbuiten, maar ik denk dat hij gezien zijn kwaliteiten ook uitstekend de gehele linkerflank kan bestrijken bij een club in de Bundeliga."

Cantalapiedra ligt tot medio 2020 vast bij FC Twente, maar een transfer lonkt door zijn goede spel. "Ik hoor links en rechts wat over belangstelling, maar bij ons heeft niemand zich gemeld. De markt is ook nog niet los, dus ik kan er werkelijk geen inschatting over maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws