Willem II geeft voorsprong uit handen bij Excelsior: El Hamdaoui slaat toe

21-04-2019 14:11 Laatste update: 14:18
49

Willem II en Excelsior hebben de punten gedeeld. De ploeg van trainer Adrie Koster kwam in een matig duel niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Mounir El Hamdaoui redde in de slotseconden een punt voor de Kralingers, die desondanks moeten vrezen voor de nacompetitie.

De eerste helft in het Van Donge & De Roo Stadion bood weinig vertier, maar het openingsdoelpunt van Renato Tapia maakte veel goed. De van Feyenoord gehuurde middenvelder haalde na ruim een kwartier uit. Zijn inzet verdween schitterend in de bovenhoek. Excelsior kwam naarmate de wedstrijd vorderde beter in zijn spel. De beste kans was voor Messaoud, die daar slordig mee omsprong.

Excelsior bleef in de tweede helft zoeken naar de gelijkmaker, maar veel uitgelezen mogelijkheden leverde dit nauwelijks op. Een half uur voor tijd was invaller Marcus Edwards wel dichtbij. Hij zette de aanval in zijn eentje op, maar wachtte net iets te lang met zijn uithaal. Aan de andere kant leek Willem II het wel te geloven en die instelling brak de Tilburgers in de slotfase op.

Een doelpunt van Mounier El Hamdaoui werd nog afgekeurd wegens buitenspel en ook twee minuten voor tijd kwamen de bezoekers goed weg. Scheidsrechter Lindhout legde de bal op de stip na hands van Hervé Matthys, maar draaide die beslissing na inmenging van de VAR terug.

In de slotminuten kreeg Excelsior alsnog loon naar werken. El Hamdaoui kreeg de bal in de 93e minuut voor de voeten en bleef rustig: 1-1. Excelsior, dat na zeven nederlagen op rij weer eens een resultaat haalt, heeft nu 27 punten, maar blijft steken op plek zestien. Nummer vijftien Fortuna Sittard heeft vier punten meer. Willem II staat achtste.