Barça-collega ontvangt De Jong met open armen: 'Spectaculaire speler'

Barça-collega ontvangt De Jong met open armen: 'Spectaculaire speler'

21-04-2019 14:30 Laatste update: 14:42
81

Sergio Busquets is blij met de komst van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. De dertigjarige controleur van de Catalanen verwacht binnen enkele jaren definitief het stokje over te dragen aan de Oranje-international.

De Jong maakt komende zomer voor 86 miljoen euro de overstap van Ajax naar de Spaanse kampioen. "Hij is een spectaculaire speler", zegt Busquets tegen Sports Illustrated. "Er zijn weinig spelers van zijn leeftijd die al zo'n controle over de bal en zo'n vaardigheid hebben. En aangezien hij in de Ajax-opleiding heeft gespeeld, die zeer vergelijkbaar is met die van ons, heeft hij alle fundamentele kwaliteiten om hier succesvol te zijn."

Busquets denkt nog zo'n twee of drie jaar in zich te hebben bij FC Barcelona, maar de kans is groot dat hij op zijn positie daarna ruimte maakt voor De Jong. "Wanneer ik het gevoel krijg dat mijn ambitie minder wordt of dat ik het fysiek niet meer kan opbrengen, zal ik een stap opzij doen en vertrekken."

De Spaanse international heeft wel een idee waar zijn toekomst ligt. "Je kunt de toekomst niet voorspellen, maar ik ben een fan van de Verenigde Staten en het voetbal daar is groeiende."