Degradatie voor NAC komt wel heel dichtbij na verloren degradatiekraker

21-04-2019 16:27 Laatste update: 16:51
86

Degradatie voor NAC Breda komt na de nederlaag bij Fortuna Sittard wel heel dichtbij. In Sittard ging de ploeg van trainer Ruud Brood met 2-1 onderuit, waardoor NAC in de laatste drie wedstrijden moet hopen op een wonder.

Fortuna speelde in de beginfase op de aanval, maar de eerste kans was voor NAC-speler Menno Koch. Even later kwam de ploeg uit Breda goed weg nadat Mark Diemers zijn schot via Benjamin van Leer en de paal naast zag gaan. Fortuna en NAC leken last te hebben van de spanning en wilden geen onnodig risico nemen. Dat zorgde ook voor een tamme en matige eerste helft.

Vlak voor rust mocht Fortuna aanleggen voor een strafschop nadat Erik Palmer-Brown Lazaros Lamprou neerhaalde in het strafschopgebied. Diemers benutte de strafschop en zette Fortuna op een 1-0 voorsprong. NAC kantelde de wedstrijd in de tweede helft en kreeg kansen via Mitchell Te Vrede, die al 900 minuten niet gescoord had voor zijn ploeg. Bij Fortuna waren Ahmed El Messaoudi en Finn Stokkers slordig.

NAC ging in de slotfase alles of niets spelen en kreeg grote kansen om een punt uit het vuur te slepen. Giovanni Korte miste oog-in-oog met Alexei Koselev en even later deed Luka Ilić hetzelfde. NAC verprutste uitgespeelde mogelijkheden, waarna Diemers de wedstrijd voor Fortuna leek te beslissen met een mooi geplaatst schot van buiten de zestien. In de blessuretijd maakte Te Vrede de wedstrijd nog spannend met de 2-1, maar de aansluitingstreffer kwam te laat.