PSV blijft in spoor van Ajax door verdiende zege op lusteloos ADO

21-04-2019 18:38 Laatste update: 19:15
276

PSV staat in punten weer gelijk met koploper Ajax. In het Philips Stadion werd een lusteloos ADO Den Haag zondagmiddag met 3-1 verslagen. Denzel Dumfries, Luuk de Jong en Donyell Malen tekenden voor de PSV-goals.

In de eerste helft tussen PSV en ADO was de thuisploeg heer en meester. De Eindhovenaren wisten natuurlijk dat er gewonnen moest worden, aangezien titelconcurrent Ajax zaterdag een zege had geboekt bij FC Groningen (1-0). Nadat aanvoerder Luuk de Jong een dot van een kans had laten liggen, scoorde Dumfries in minuut twintig. Hij stoomde op rechts op, kapte naar binnen en schoot met links mooi binnen.

ADO bakte er werkelijk niets van in het eerste halfuur, maar de formatie van Fons Groenendijk kreeg wél een gigantische kans op 1-1. Erik Falkenburg kopte van dichtbij over na een prima voorzet van Lex Immers.

Na rust was het louter PSV dat de klok sloeg. De thuisploeg slaagde er echter niet om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Hirving Lozano had het vizier niet op scherp staan en een mooi schot van invaller Erick Gutiérrez zeilde naast.

De beslissing viel in minuut 83. Op aangeven van Cody Gakpo, net als Gutiérrez ingevallen, werkte De Jong zijn 27e doelpunt van het seizoen in het doel. Invaller Tomas Necid deed vlak voor tijd zowaar nog iets terug. Spannend werd het niet meer: Donyell Malen tekende in blessuretijd voor de 3-1.

PSV en Ajax staan nu allebei op 77 punten. Het doelsaldo van Ajax is +79. De concurrent staat na zondag op +68. Aanstaande donderdag gaat PSV op bezoek bij Willem II. Ajax neemt het twee dagen eerder in Amsterdam op tegen Vitesse.