Van Bommel: 'Dat heeft niets te maken met de liedjes van het publiek'

Van Bommel: 'Dat heeft niets te maken met de liedjes van het publiek'

21-04-2019 21:21 Laatste update: 21:36
115

Tijdens de wedstrijd tussen PSV en ADO Den Haag (3-1) schreeuwde het thuispubliek letterlijk om bankzitter Erick Gutiérrez. Dat trainer Mark van Bommel de Mexicaan na de pauze in liet vallen, had volgens hem niets te maken met de smeekbede van de fans in Eindhoven. 

In het Philips Stadion rolde Guti, Guti volop van de tribunes. "Het is niet zo dat dat te maken heeft met de liedjes van het publiek, anders zou ik elke speler moeten inbrengen wiens naam wordt gescandeerd. Ik probeer het elftal beter te maken met de wissels", zei Van Bommel na de zege, tegen onder meer het Eindhovens Dagblad

"Wij hebben gewoon veel spelers, waarvan het niveau op trainingen heel dicht bij elkaar ligt. Bij een wissel kijk je goed wat bij elkaar past of bij de wedstrijd past. Soms valt er in een wedstrijd op een andere plek ruimte, waardoor je je strijdplan een beetje aan moet passen."

"Als je bijvoorbeeld ziet dat je over de linkerkant niet doorkomt, moet je het constateren, erover gaan nadenken en het dan gewoon doen. Het publiek mag daarbij zingen wat ze willen. Als ze maar over onze spelers zingen en niet tegen ons."