Martins Indi vs. Ronaldo en Messi: Hij lachte een beetje en zei: wacht maar

Martins Indi vs. Ronaldo en Messi: "Hij lachte een beetje en zei: wacht maar"

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 22:54zo 21-04-2019 om 22:54

Als verdediger van het Nederlands elftal stond Bruno Martins Indi tegenover zowel Lionel Messi als Cristiano Ronaldo. Dat waren boeiende, loodzware confrontaties, vertelt BMI in gesprek met Voetbal International. 

"In de halve finale van het WK tegen Argentinië kreeg ik geel. Zag ik kort daarna ineens Messi naar de rechterkant komen wandelen. Ja, dan slik je wel even, want zijn intentie is duidelijk. Mij opzoeken en zorgen dat ik rood krijg", blikt Martins Indi - tegenwoordig in dienst van Stoke City - terug.

"Ik had hem op een gegeven moment door, wist welke actie hij ging maken, want ik had de beelden natuurlijk bekeken en de analyses gelezen. Maar dan nóg kom je er niet bij, doordat hij zo snel is."

"Ronaldo kwam ik tegen in een oefeninterland met Oranje in Faro. We speelden heel goed, verdedigend ijzersterk, hadden hem in onze zak. Ik begon een beetje met Ronaldo te praten, dat het goed ging met ons en zo. Hij lachte een beetje en zei: wacht maar. Zo van: ik maak er zo eentje."

"Drie minuten voor tijd: voorzet, goal, Ronaldo. Ik dacht: serieuuus? Dan ben je wel een baas, hoor. Ronaldo zei niks, maar keek me wel even lachend aan. Dat vond ik mooi."

BMI speelde 34 interlands (2 goals) namens het Nederlands elftal. Zijn laatste optreden in Oranje dateert van juni 2017. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws