Vermeulen beticht Van Bommel van 'gerommel': 'Er klopt helemaal niks van'

Vermeulen beticht Van Bommel van 'gerommel': 'Er klopt helemaal niks van'

21-04-2019 23:47
101

Mark van Bommel is aan het 'rommelen' met de opstelling van PSV. Onder meer de positie van Luuk de Jong als nummer tien in thuisduels is onbegrijpelijk. Dat vinden Pierre van Hooijdonk, Daniël de Ridder en Arno Vermeulen, analisten van Studio Voetbal. 

Tegen ADO Den Haag (3-1 zege) koos Van Bommel voor aanvoerder De Jong achter spits Steven Bergwijn. Hirving Lozano en Donyell Malen stonden op de flank. "Ik vond het echt volstrekt ongevaarlijk. Er komt nu gewoon geen gevaar van het middenveld", aldus De Ridder tijdens de talkshow op NPO1. 

"Tegen ADO speel je 80 minuten op de helft van de tegenstander, dan moet je De Jong in de zestien hebben, daar is hij in z'n kracht", vindt Van Hooijdonk. "En dan haal je hem daar weg... Je moet hem niet op tien zetten in een thuiswedstrijd. De Jong heeft een goede, functionele techniek, maar het is niet verfijnd genoeg voor de kleine ruimte. Hij moet daar niet zijn. Het is geen creatieve jongen."

Vermeulen doet er nog een schepje bovenop. "Het is toch gerommel van de eerste orde eigenlijk? De man die het goed doet in de spits haal je naar het middenveld. Je zou Guti kunnen inzetten en hebt voldoende middenvelders met kwaliteiten, spelers die wel een goal kunnen maken. Maar die zitten op de bank."

"Bovendien: Van Bommel blijft elke week experimenteren op het middenveld. We hebben nog drie wedstrijden te gaan! Eigenlijk klopt er gewoon helemaal niks van."