VP's Elftal van de Week: één Ajacied, één PSV'er én hattrick hero Linssen

VP's Elftal van de Week: één Ajacied, één PSV'er én hattrick hero Linssen

22-04-2019 10:00 Laatste update: 23-04-2019 09:51
25

Klinkende en zéér belangrijke zeges voor Fortuna Sittard en FC Emmen tijdens speelronde 31 - en dus krijgt een aantal spelers uit Zuid-Limburg en Drenthe een plekje in ons befaamde Elftal van de Week. Twee spelers van Ajax en PSV zijn ook uitverkoren. 

Janis Blaswich (Heracles Almelo)
Kans op kans kreeg sc Heerenveen vrijdagavond in Almelo. Een 4-2 zege voor de Friezen was helemaal niet gek geweest. De uitstekend keepende Blaswich lag steeds in de weg. 

Denzel Dumfries (PSV)
Dumfries is de laatste weken en maanden niet in topvorm. Het lange, zware seizoen eist zijn tol van de jonge rechtsback. Tegen ADO Den Haag maakte Dumfries het verschil met een lekkere goal: opstomen vanaf rechts, naar binnenkappen en raak schieten in de verre hoek. 

Keziah Veendorp (FC Emmen)
Zelf kon-ie zich niet herinneren wanneer hij überhaupt voor de laatste keer gescoord had. Veendorp tekende tegen FC Utrecht voor een prachtige goal - en dat nota bene met zijn zwakke linkervoet. 


Daley Blind (Ajax)
In Turijn was Blind de grote uitblinker van Ajax en ook tegen zijn oude club FC Groningen speelde de routinier weer een dijk van een wedstrijd. Blind had Kaj Sierhuis en Paul Gladon in de tang, samen met Matthijs de Ligt. 

Kik Pierie (sc Heerenveen)
Zijn transfer naar Ajax had mentaal blijkbaar geen invloed op de achttienjarige Pierie. Op bezoek bij Heracles speelde de verdediger vrijdagavond uitstekend. Omdat Blaswich de wedstrijd van z'n leven keepte, ging Heerenveen onfortuinlijk onderuit. 

Pol Llonch (Willem II)
Beste man van Willem II in het uitduel met Excelsior (1-1) op zondag. Kilometervreter en stofzuiger tegelijk. Llonch is een van de revelaties dit seizoen bij de bekerfinalist uit Tilburg. 

Mark Diemers (Fortuna Sittard)
Diemers is al het gehele jaar de grote uitblinker en tegen NAC Breda (2-1) bewees hij waarom clubs uit binnen- en buitenland hem op de voet volgen. Met twee doelpunten schoot hij Fortuna hoogstpersoonlijk naar een o zo belangrijke overwinning. 


Anco Jansen (FC Emmen)
De Messi van de Meerdijk heeft het al weken op z'n heupen. Ook tegen FC Utrecht was Jansen niet te stoppen. Hoe zou hij uit de verf komen bij een club uit het li linkerrijtje van de Eredivisie?

Martin Odegaard (Vitesse)
Het was genieten geblazen, zaterdag bij Vitesse-PEC Zwolle. Zelfs met een man meer wist PEC Zwolle zich geen raad met de thuisploeg. Odegaard speelde de defensie van PEC tureluurs en leverde drie assists. 

Sam Lammers (sc Heerenveen)
Het was indrukwekkend wat Lammers liet zien in Almelo: fijne techniek, oog voor medespelers, sterk aan de bal. Dit is een spits met potentie. Lammers scoorde vanaf de stip en tekende daarmee voor zijn vijftiende doelpunt van het seizoen. 

Bryan Linssen (Vitesse)
Man van het weekend. Het blijft wonderbaarlijk: Linssen, met z'n 1 meter 70, scoort dit seizoen aan de lopende band met het hoofd. Tegen PEC (4-1) zege lukte het Linssen twee keer. Eén bal vloog er via zijn schouder in.