'Ajax kan met 200 miljoen een heel groot gat creëren, daar zit wel een gevaar in'

'Ajax kan met 200 miljoen een heel groot gat creëren, daar zit wel een gevaar in'

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 07:09ma 22-04-2019 om 07:09

Laatste update: maandag 22 april 2019 om 09:57ma 22-04-2019 om 09:57

Ajax neemt door de uitstekende prestaties in de Champions League en de belangstelling voor spelers financieel afstand van de concurrentie in de Eredivisie. Arno Vermeulen denkt dat de macht van de Amsterdammers de komende jaren flink kan toenemen.

"Het gaat nu wel snel. Tweehonderd miljoen pak je als Ajax nu al in een jaar", steekt Vermeulen van wal bij Studio Voetbal van de NOS. "Er zijn geen garanties dat Ajax nu vijf jaar lang de Champions League gaat spelen, maar als dit zo doorgaat, kan er een heel groot gat gecreëerd worden. Er zit wel een gevaar in, ja. Het is gigantisch wat Ajax aan geld binnenhaalt."

Ook Pierre van Hooijdonk maakt zich zorgen. "Bayern München", wijst hij op de situatie in Duitsland. "Dankzij Marc Overmars (directeur spelersbeleid van Ajax, red.), die het salarishuis in elkaar heeft laten donderen, is men overstag gegaan, maar eigenlijk kon Ajax dit al een tijdje. Nu heeft het direct succes."

Daniël de Ridder ziet het gevaar, maar denkt dat PSV de concurrentie nog wel kan aangaan. "PSV kan het salarisplafond ook opheffen. Dat zal misschien wel moeten. Maar Ajax is niet opgekocht door een of andere sjeik. Het is allemaal op basis van sportieve prestaties, goed investeren en goed opleiden."

Van Hooijdonk haakt daar op in. "Ajax koopt echt ontzettend veel jeugdspelers bij de andere clubs weg, daar hebben ze geld zat voor. Dus wat dat betreft worden de andere clubs daar ook zwakker van."

Poll

Groeit Ajax uit tot het Bayern München van Nederland?

(8651 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws