Luuk de Jong: 'Hoop dat er allemaal berichten binnenstromen op telefoon'

Luuk de Jong: 'Hoop dat er allemaal berichten binnenstromen op telefoon'

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 07:26ma 22-04-2019 om 07:26

Laatste update: maandag 22 april 2019 om 08:07ma 22-04-2019 om 08:07

Luuk de Jong was zondag in het thuisduel met ADO Den Haag (3-1) wederom trefzeker met het hoofd. Analisten scharen de 28-jarige spits onder de beste koppers van Europa en ook de fans profiteren flink van zijn kopkracht, zo blijkt.

Voor een kopdoelpunt van De Jong staat immers nog altijd een quotering van 3,00 euro. "Dat die quotering nog zo hoog is, is apart. Maar voor hen natuurlijk hartstikke mooi", grapt De Jong in gesprek met Voetbal International. Of hij de beste kopper van Europa is, laat hij in het midden. "Als andere mensen dat vinden, is dat hartstikke mooi. Natuurlijk is het een kwaliteit van mij. Maar beste koppers van Europa, laat ik aan andere mensen over."

PSV won met 3-1 van ADO, maar is nog altijd afhankelijk van concurrent Ajax in de titelstrijd. "Ik kijk zelf nooit echt naar hun wedstrijden. Ik hoop dat er in één keer allemaal berichten binnenstromen op mijn telefoon. Natuurlijk hoop je op een misstap van Ajax, want het doelsaldo is heel moeilijk in te halen. Dan moeten er hele gekke dingen gebeuren. Maar er zijn nog drie wedstrijden te spelen."

"Hoe minder wedstrijden er te spelen zijn hoe lastiger het wordt, maar natuurlijk heb ik er nog vertrouwen in", vervolgt De Jong. "Anders kun je er net zo goed mee stoppen. Het kan zomaar gebeuren in het voetbal dat Ajax een fout maakt."

Poll

Wie wordt kampioen?

(13136 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws