Van Hooijdonk haalt uit naar Huntelaar: 'Spelers hebben de power op dit moment'

Van Hooijdonk haalt uit naar Huntelaar: 'Spelers hebben de power op dit moment'

22-04-2019 08:35 Laatste update: 11:47
128

Pierre van Hooijdonk heeft geen goed woord over voor de twee gele kaarten die Klaas-Jan Huntelaar zaterdag pakte in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (0-1 winst). De spits van Ajax moet daardoor het thuisduel met Vitesse missen van dinsdag.

Huntelaar maakte het enige doelpunt in Groningen en trok daarop zijn shirt uit. Dat kwam hem duur te staan, want niet veel later ging hij weer in het boekje na een harde overtreding. Ajax moest het duel daardoor met tien man uitspelen.

Evgeniy Levchenko meent bij Studio Voetbal dat Huntelaar na zijn treffer niet meer wist wat hij deed, omdat hij 'zo emotioneel is'. Van Hooijdonk snapt daar niets van. "Zou hij dat wel weten als in zijn contract was opgenomen dat het hem als boete een maandsalaris zou kosten? Ik erger me. Het zegt alles over de status van de spelers op dit moment: die hebben de power. Het maakt ze niet uit dat ze een gele kaart krijgen. Dat nemen ze op de koop toe."

"Het is een geweldige prof, maar zo'n gele kaart kan voor een club enorme gevolgen hebben", vervolgt de oud-spits. "Vorige week maakte hij drie goals, hij hoeft zich voor niemand meer te bewijzen."