FC Twente kampioen: achtervolger Sparta struikelt op bezoek bij sterk Jong PSV

22-04-2019 16:22 Laatste update: 16:25
58

Sparta Rotterdam heeft FC Twente maandagmiddag het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie cadeau gedaan. De Rotterdammers verloren op bezoek bij Jong PSV.

Mauro Junior kreeg namens de beloften van PSV de eerste grote kans op de openingstreffer, maar hij vond doelman Tim Coremans op zijn pad. Vijf minuten later leek de ploeg van Dennis Haar alsnog op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Justin Lonwijk werd afgekeurd wegens buitenspel.

Waar Jong PSV in de eerste helft het gevaarlijkst was, kwam Sparta na rust vaker bij de vijandelijke goal. Meteen na de theepauze kreeg Lars Veldwijk een aantal mogelijkheden, die niet aan hem waren besteed. Halverwege het tweede bedrijf sloeg de thuisploeg toe: Zakaria Aboukhlal profiteerde van defensief geschutter op aangeven van Joël Piroe. Voor de aanvallende middenvelder was het al zijn achtste doelpunt in de laatste twaalf wedstrijden.

In de slotfase probeerde Sparta het tij te keren, maar zonder succes. In tegendeel: voormalig PSV'er Dirk Abels maakte een overtreding op Aboukhlal en kreeg zijn tweede gele kaart. De penalty die daaruit voortvloeide werd benut door Mauro Junior: 2-0.

Door de nederlaag van Sparta had koploper FC Twente aan een doelpuntloos gelijkspel tegen Jong AZ genoeg om zich tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie te kronen. De Rotterdammers hebben de tweede plek nog wel stevig in handen ondanks de nederlaag tegen nummer vier Jong PSV. Nummer drie Go Ahead Eagles, nummer vijf Almere City én nummer zes FC Den Bosch verloren allemaal.