De club hing aan een zijden draadje als we geen kampioen werden

"De club hing aan een zijden draadje als we geen kampioen werden"

22-04-2019 16:53 Laatste update: 16:57
107

Wout Brama en Marino Pusic zijn euforisch na het behalen van het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. De toekomst van de club was na de degradatie lange tijd onzeker, maar vanaf volgend seizoen speelt de club weer op het hoogste niveau van Nederland.

"Als je me dit in augustus had gezegd had ik je voor gek verklaard", vertelt captain Brama vlak na afloop aan FOX Sports. "We hadden helemaal geen selectie. Moet je zien man, 30.000 man helemaal van de wereld. Geweldig! Het is fantastisch voor ze."

Het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie is vergelijkbaar met het kampioenschap in de Eredivisie uit 2010. "Enigszins wel, maar het is toch heel anders", zegt Brama. "De club hing aan een zijden draadje als we geen kampioen werden. Die druk hebben we het hele jaar gevoeld. Die is er nu vanaf."

"Ik stond het volk een jaar geleden toe te spreken toen Twente net was gedegradeerd", zegt Pusic. "Nu vieren 30.000 mensen samen een groots feest. Het is een prachtige beloning voor een bijzonder jaar."