Ajax O17 grijpt naast derde titel op rij en moet Future Cup aan Juventus laten

22-04-2019 18:10
79

Ajax O17 is er niet in geslaagd om voor het derde jaar op rij de Future Cup te winnen. De Amsterdamse talenten gingen maandag in de finale met 1-2 onderuit tegen Juventus.

Ajax was zaterdag in de groepsfase nog met 1-0 te sterk voor de Italianen door een doelpunt van Naci Ünüvar. De ploeg van trainer Dave Vos rekende vervolgens af met Tottenham Hotspur en Anderlecht, waardoor het voor het derde jaar op rij in de eindstrijd stond. Daarin werd Juventus vorig jaar nog met 2-0 verslagen.

Ditmaal waren de rollen omgedraaid op sportcomplex De Toekomst. Juventus kwam al na vijf minuten op voorsprong dankzij een fraai afstandsschot en kort voor de pauze was het weer raak: 0-2. In de tweede helft kwam Ajax nog wel terug in de wedstrijd. Neraysho Kasanwirjo benutte een strafschop na hands en niet veel later kreeg aanvoerder Michael Brentan van de Italianen ook nog eens rood. In de slotfase wisten de Amsterdammers desondanks niet te profiteren.