De Ligt: 'Daar doe je PSV te kort mee, zij hebben ook goed voetballende ploeg'

De Ligt: 'Daar doe je PSV te kort mee, zij hebben ook goed voetballende ploeg'

23-04-2019 07:20
104

Ajax overleefde zaterdag het lastige uitduel bij FC Groningen (0-1) en bleef daardoor koploper van de Eredivisie. Klaas-Jan Huntelaar maakte twaalf minuten voor tijd het enige doelpunt, waardoor het her en der een 'PSV-overwinning' werd genoemd. Onterecht, vindt Matthijs de Ligt.

"Daar doe je PSV mee te kort", stelt de negentienjarige aanvoerder van de Amsterdammers in het Algemeen Dagblad. "Zij hebben ook een goed voetballende ploeg. Met dit seizoen de kwaliteit dat ze veel wedstrijden in de slotfase hebben gewonnen."

Wedden

Meer odds

De Ligt erkent wel dat ook Ajax daarin gegroeid is. "We trekken dat soort wedstrijden nu wél over de streep. Dat is een groot verschil met de afgelopen jaren. We vechten voor elkaar", aldus de centrale verdediger. "Dat is ook onderdeel van een goed team zijn. Dat zit in bepaalde karakters van spelers, maar we zijn als team op dat vlak ook echt gegroeid dit jaar."

"We weten dat we goed kunnen voetballen, maar dat het ook neerkomt op knokken met en voor elkaar. Dat moeten we nog een paar wedstrijden volhouden", besluit De Ligt. Ajax neemt het dinsdagavond in eigen huis op tegen Vitesse. Concurrent PSV gaat donderdag op bezoek bij Willem II.