Vitesse-coach Slutsky roemt Ajax: 'Wij willen in rij komen met Real Madrid'

Vitesse-coach Slutsky roemt Ajax: 'Wij willen in rij komen met Real Madrid'

23-04-2019 09:58 Laatste update: 10:55
68

Leonid Slutsky is lyrisch over de kwaliteiten van Ajax en zal zich dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena dan ook beroepen op 'Wolga-catenaccio'. De Arnhemse trainer kiest voor een 5-4-1 formatie tegen de Amsterdamse titelkandidaat.

Matus Bero is noodgedwongen de rechtsback doordat Vyacheslav Karavaev met een hamstringblessure kampt. Slutsky ziet Danilho Doekhi niet als optie. "Hij is die plek niet gewend en is kwetsbaar op snelheid", verklaart de Rus in de Gelderlander. "Dat hij daar tegen PEC speelde, was al een noodoplossing."

Wedden

Meer odds

Volgens de regionale krant wordt Thomas Buitink de eenzame spits tegen Ajax. Clubtopscorer Bryan Linssen zakt een linie. "Ajax beschikt over het best voetballende team in Nederland", stelt Slutsky. "Er zit veel beweging in de linies. Er is techniek en tempo. En voorin staat klasse. Dit Ajax is een kanshebber voor de Champions League. Er is thuis dit seizoen alleen verloren van Real Madrid."

"Wij hebben in de competitie in de Gelredome één tik op de neus gekregen, een kansloze 4-0 nederlaag tegen Ajax", vervolgt de oefenmeester. "In alles staat dus vast dat wij top moeten zijn voor een resultaat in de Arena. We stellen alles in het werk om in de rij met Real Madrid te komen." Hij gokt daarvoor op de counter. "We moeten onder de druk uitkomen. Ik heb daar zo wel mijn ideeën over."