Luchtduels met De Ligt, daar begin ik niet aan. Heeft geen zin. Die is zó goed

"Luchtduels met De Ligt, daar begin ik niet aan. Heeft geen zin. Die is zó goed"

23-04-2019 11:57
72

Ajax is favoriet voor de clash met Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Dat vindt Robin van Persie. Het ontbreken van goalgetter Harry Kane is cruciaal, denkt hij. 

Eerder dit seizoen won Van Persie met Feyenoord in De Kuip met liefst 6-2 van Ajax. In die legendarische wedstrijd slaagde de aanvaller er in handig in om Matthijs de Ligt van zich af te houden.

Wedden

Meer odds

"Wat ik altijd probeer is de eerste vijftien minuten kijken naar hoe centrale verdedigers in de wedstrijd zitten. Die openingsfase is voor een spits nooit cruciaal. Ik keek hoe ze reageerden als ik me wat liet terugzakken naar het middenveld. Of als ik vanuit de rug van die Argentijnse jongen ging spelen", doelt Van Persie in gesprek met het Algemeen Dagblad op Lisandro Magallán. 

"Dat werkte die middag. Alles viel samen. Luchtduels met De Ligt, daar begin ik niet aan. Dat heeft geen zin. Die is zó goed, zó sterk. Ajax tegen Juve heb ik trouwens grotendeels gemist. Ik zat bij de show van Najib Amhali. Spurs tegen City heb ik wel gezien. Dat was beter dan een fantastische film. Ajax is nu favoriet, omdat Spurs zonder Kane speelt."