'Debutant vervangt Huntelaar in wedstrijdselectie Ajax, Tadic weer in de spits'

'Debutant vervangt Huntelaar in wedstrijdselectie Ajax, Tadic weer in de spits'

23-04-2019 15:04
95

Lassina Traoré zal dinsdagavond voor het eerst op de bank zitten bij Ajax. De jonge spits uit Burkina Faso vervangt in de wedstrijdselectie de geschorste Klaas-Jan Huntelaar. Dat weet Voetbal International te melden.

Traoré kwam in de winterstop over van Ajax Cape Town, de satellietclub van de Amsterdammers in Zuid-Afrika. Sindsdien speelde de jonge aanvaller voornamelijk voor Jong Ajax, waarvoor hij in twaalf duels tot zes treffers en drie assists kwam. Maandag ontbrak de aanvaller bij de Amsterdamse beloften, die tegen MVV met 1-0 onderuit gingen. Dat voedde de geruchten over een uitverkiezing bij het eerste van Ajax en Voetbal International bevestigt die geruchten nu.

Volgens het Algemeen Dagblad zullen de Ajacieden in de bekende 'Europese opstelling' aantreden. Dat betekent dat Dusan Tadic in de punt van de aanval zal staan. Daley Blind en Matthijs de Ligt, die volgens De Telegraaf te kampen hebben met lichte pijntjes, zullen volgens de krant ook gewoon in actie komen in de Johan Cruijff Arena.