De Ligt leeft droom: 'Ik denk niet dat Cristiano Ronaldo daar veel zin in had'

De Ligt leeft droom: 'Ik denk niet dat Cristiano Ronaldo daar veel zin in had'

23-04-2019 19:18 Laatste update: 19:27
51

Niemand zal Matthijs de Ligt tijdens Koningsdag hossend op een boot door de Amsterdamse grachten zien varen. De negentienjarige aanvoerder van Ajax hecht er geen waarde aan, zo laat hij weten aan de NOS.

"Koningsdag en uitgaan? Nee, daar heb ik niet echt iets mee. Ik ben natuurlijk ook redelijk vroeg deze wereld ingerold", reageert De Ligt. "Ik snap wel dat mensen het leuk vinden, maar persoonlijk heb ik niet het idee dat ik iets mis. Als ik het zo zie en hoor, ben ik zelfs blij dat ik er niet mijn aandacht aan hoef te besteden."

De verdediger is op dit moment met heel andere dingen bezig: met Ajax is hij in de race voor drie hoofdprijzen (landskampioenschap, beker en Champions League). "Het is ook een droom", stelt De Ligt. "Als jongen was dit een droom, dus als je hem leeft, moet je er ook van genieten. En dat doe ik zeker."

Een week geleden was Ajax te sterk voor Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Van zijn shirtje ruilen met Cristiano Ronaldo, zijn directe tegenstander, kwam het niet. De Ligt: "Ik denk niet dat hij daar veel zin in had. We hebben feest gevierd en zijn daarna naar binnen gegaan. Ik heb hem niet meer gezien."