LIVE-discussie: Ajax begint met één wijziging tegen verdedigend Vitesse

LIVE-discussie: Ajax begint met één wijziging tegen verdedigend Vitesse

23-04-2019 19:38
168

Kasper Dolberg heeft dinsdagavond een basisplaats in de competitiewedstrijd tussen Ajax en Vitesse. De bezoekers uit Arnhem beginnen in een nieuwe formatie.

Dolberg heeft een basisplaats gekregen van trainer Erik ten Hag, omdat David Neres rust krijgt en daarom op de bank zit en Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt door een schorsing. Dusan Tadic schuift op naar de plek van Neres. Dolberg staat in de spits. Het is zijn eerste basisplaats in de Eredivisie sinds 10 maart.

Ondanks verschillende pijntjes, kunnen Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong 'gewoon' spelen in de Johan Cruijff Arena. Lassina Traoré zit voor het eerst op de Amsterdamse bank. Ajax kan een verdedigend Vitesse verwachten. De Arnhemmers starten in een 5-4-1-formatie.

Matus Bero zakt een linie terug en begint als rechtsback, nu Vyacheslav Karavaev door een hamstringblessure niet inzetbaar is. In het centrum staan drie in plaats van twee verdedigers: naast Maikel van der Werff en Jake Clarke-Salter verschijnt Danilho Doekhi aan de aftrap.

Op het middenveld is Büttner geschorst na zijn rode kaart tegen PEC Zwolle. Hij wordt vervangen door Navarone Foor. Thomas Buitink wordt door de Russische coach als diepe spits geposteerd. Ajax - Vitesse begint dinsdagavond om 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena.

De opstellingen

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong, Van de Beek, ; Ziyech, Dolberg, Tadic

Vitesse: Pasveer; Bero, Doekhi, Van der Werff, Clarke-Salter, Clark; Serero, Foor, Odegaard, Linssen; Buitink.