De Graafschap verslaat FC Emmen na fout Scherpen en grijpt laatste strohalm

23-04-2019 20:21 Laatste update: 20:25
67

De Graafschap heeft dinsdagavond de laatste strohalm gegrepen in de strijd tegen degradatie. Op de eigen Vijverberg werd concurrent FC Emmen met 1-0 verslagen. Fabian Serrarens kroonde zich na een fout van Kjell Scherpen tot matchwinner.

De Graafschap - FC Emmen was twaalf minuten oud toen Serrarens de score opende op De Vijverberg. De aanvaller van de Superboeren kreeg de bal in de voeten geschoven van Scherpen en pakte het cadeautje, ook door matig ingrijpen van de Emmen-doelman, gewillig uit: 1-0.

Het doelpunt viel in een fase dat Emmen het betere van het spel had. Na de openingstreffer bleven de bezoekers uit Drenthe kansen creëren. Luciano Slagveer, Glenn Bijl en Michael de Leeuw hadden het vizier echter niet op scherp staan.

Kort na rust kreeg Emmen dé kans op de gelijkmaker. Jafar Arias kon alleen op doelman Nigel Bertrams af, maar schoot veel te slap in. De Graafschap hield stand en bleef ook overeind tijdens het hectische slotoffensief. Bertrams groeide uit tot de held van Doetinchem met reddingen op pogingen van Bijl en Nick Kuipers.

Door de overwinning klimt De Graafschap naar de zestiende plaats in de Eredivisie. Het verschil met nummer vijftien FC Emmen is drie punten. Ook nummer veertien Fortuna Sittard is met twee punten meer dan Emmen nog niet volledig uit het zicht, maar de Limburgers komen nog in actie.