Steijn (17) schrijft geschiedenis met late gelijkmaker voor VVV tegen Heerenveen

23-04-2019 21:38
20

SC Heerenveen wacht nog op de eerste zege onder het bewind van interim-trainer Johnny Jansen. De drie punten leken in het Abe Lenstra Stadion te blijven, maar Sem Steijn stak daar in de slotfase een stokje voor: 2-2.

Net als in de vorige twee wedstrijden met Jansen op de bank begon Heerenveen goed aan de wedstrijd. VVV-doelman Lars Unnerstall moest handelend optreden bij een poging van Mitchell van Bergen en keek even later een opgelegde kans voor Vlap naast.

Na 28 minuten was het alsnog raak. Vlap werd goed vrijgespeeld en rondde beheerst af: 1-0. Heerenveen was de bovenliggende partij, maar VVV gaf allerminst op en knokte zich terug in de wedstrijd. Jay-Roy Grot schoot de 1-1 binnen op aangeven van Tino-Sven Susic.

Een kwartier voor tijd kwam Heerenveen weer op voorsprong. Vlap tekende koppend voor zijn tweede treffer van de avond. Dat zal zijn genoteerd door de scouts op de tribune; Vlap staat in de belangstelling van veel clubs en kan Heerenveen een mooi bedrag opleveren.

Heerenveen leek uit te bollen richting de finishlijn, maar invaller Steijn blokkeerde de Friese plannen. De zeventienjarige zoon van VVV-trainer Maurice Steijn mocht invallen en tekende na 89 minuten voor de 2-2 en zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Door het gelijkspel is Heerenveen uitgespeeld dit seizoen, omdat de play-offs om Europees voetbal niet meer haalbaar zijn. Ook nummer elf VVV strijdt alleen nog voor de wedstrijdpremies.