Tottenham wint mét invaller Janssen in absolute slotfase dankzij Eriksen

Tottenham wint mét invaller Janssen in absolute slotfase dankzij Eriksen

23-04-2019 22:40 Laatste update: 22:44
29

Tottenham Hotspur is een week voor het eerste treffen met Ajax aan duur puntenverlies ontsnapt in de Premier League. De ploeg van manager Mauricio Pochettino kwam tegen Brighton & Hove Albion goed weg dankzij Christian Eriksen: 1-0. Vincent Janssen mocht voor het eerst in lange tijd weer eens meedoen.

De Nederlandse spits viel tien minuten voor tijd in, maar een andere voormalige Eredivisie-speler maakte in de absolute slotfase het verschil. Oud-Ajacied Eriksen trof in de 88e minuut doel met een afstandsschot en zorgde daarmee voor grote opluchting bij het thuispubliek.

Tottenham was tegen laagvlieger Brighton, dat de geblesseerde Davy Pröpper moest missen, duidelijk de bovenliggende partij. De ploeg kreeg goede kansen via Jan Vertonghen (paal) en Dele Alli (van de lijn gehaald), maar scoren bleek een lastige opgave. In de tweede helft wist Spurs minder af te dwingen. Doelman Mathew Ryan keerde een schot van Danny Rose en Toby Alderweireld raakte de paal.

Pochettino probeerde iets te forceren met het inbrengen van Janssen, die voor het eerst sinds augustus 2017 in actie kwam voor de Londenaren. Brighton verdedigde het punt, maar moest dankzij Eriksen alsnog capituleren. Spurs blijft derde en neemt het zaterdag op tegen West Ham United. Dinsdag wacht de confrontatie met Ajax in de halve finale van de Champions League.

Watford - Southampton 1-1
Op Vicarage Road werd al na zeven seconden gescoord. Shane Long tekende voor het snelste doelpunt ooit in de Premier League. Southampton wist de voorsprong niet vast te houden. Andre Gray maakte in de slotfase gelijk.