'Mijn eerste goal in het betaalde voetbal, het was zo'n gaaf moment'

'Mijn eerste goal in het betaalde voetbal, het was zo'n gaaf moment'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 07:50wo 24-04-2019 om 07:50

Met een enorme grijns stond Sem Steijn dinsdagavond, direct na sc Heerenveen - VVV (2-2) de pers te woord. De zoon van VVV-trainer Maurice Steijn had zojuist als invaller voor de eindstand getekend. Met zijn 17 jaar en 162 dagen werd Steijn daarmee de jongste doelpuntenmaker óóit in de Eredivisie namens de club. 

"Mijn eerste goal in het betaalde voetbal. Ik kreeg even een waas voor mijn ogen, het was zo'n gaaf moment. Ik rende meteen naar het uitvak om het te vieren", zei Steijn - die dit seizoen gehuurd wordt van ADO Den Haag - tegen de Limburger. "Ik ben er superblij mee. Echt waar. Ik heb mijn goal heel even kunnen vieren met mijn vader maar we hadden gelijk ook weer interviews. Toch een bijzonder moment."

Na zijn invalbeurt in het Abe Lenstra Stadion dook Steijn regelmatig brutaal op in het strafschopgebied. "Dat is wel iets wat ik altijd doe. Ik sta altijd in de zestien. Ik doe dat op mijn gevoel. Ik zag bij de tweede paal ruimte. Ik liet me niet kisten in de duels. Of dat Haagse bluf is? Ik denk eerder een stukje karakter. En een beetje bluf. Ik wil namelijk elk duel winnen."

Zijn vader en trainer Maurice: "In eerste instantie kijk je als professional en ben je blij met het punt. Maar als je zoon dan de gelijkmaker maakt, dan ben je als vader apetrots."

Lees meer over: Eredivisie VVV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws