Van Bommel: 'Hij heeft aangegeven dat-ie moeite heeft met het spelconcept'

Van Bommel: 'Hij heeft aangegeven dat-ie moeite heeft met het spelconcept'

24-04-2019 14:53 Laatste update: 15:42
136

Mark van Bommel maakt zich totaal geen zorgen over de situatie van Erick Gutiérrez bij PSV. In augustus betaalde de club miljoenen euro's voor Guti, international van Mexico. Al maanden komt de middenvelder amper aan spelen toe. 

Zondag, tijdens PSV-ADO Den Haag, werd bankzitter Gutiérrez luidkeels toegezongen door het PSV-publiek. Van Bommel, die Guti na de pauze in liet vallen, blijft koel onder de hausse. "Wij hebben een bepaald spelconcept waarin je heel specifieke dingen van spelers vraagt. Daar is hij naar op weg. Dat vind ik helemaal niet erg. Je moet hem die tijd juist gunnen", legde de PSV-trainer woensdag uit tijdens een persconferentie

Wedden

Meer odds

"Hij komt binnen met een bepaald verwachtingspatroon en wordt beetje bij beetje beter. Aanvallend is hij sterk, maar hij heeft ook zelf aangegeven dat hij moeite heeft met het spelconcept zoals we dat in Nederland hebben."

"Het komt er wel uit hoor. Daar maak ik me echt geen zorgen over.  Het is een heel goede speler die in mijn ogen wat langer de tijd nodig heeft. Dat is toch helemaal niet erg?", besluit Van Bommel.