Scherpen opgelucht na beklinken transfer: Soms was ik er wel even klaar mee

Scherpen opgelucht na beklinken transfer: "Soms was ik er wel even klaar mee"

24-04-2019 17:52 Laatste update: 17:40
27

FC Emmen-doelman Kjell Scherpen heeft woensdagmiddag zijn langverwachte transfer naar Ajax afgerond. De boomlange sluitpost is de komende vier jaar contractspeler van de Amsterdammers.

Het nieuws uit Amsterdam komt niet uit de lucht vallen, weet ook Scherpen. Begin maart werd hij al voor het eerst aan de Amsterdammers gelinkt. "En het is tot de dag van vandaag doorgegaan", laat hij weten aan zijn managementbureau Soccervision. "Ik ben blij dat het nu afgerond is."

Wedden

Meer odds

Alle speculaties over een verhuizing naar Amsterdam zorgden niet voor afleiding, benadrukt Scherpen. "Maar het ging steeds over Ajax en mij, maar tijdens het seizoen moet het over Emmen gaan, en niet over mij. Natuurlijk snap ik wel dat mensen het er over hebben, maar soms was ik er wel even klaar mee."

De negentienjarige goalie komt in Amsterdam een oude bekende tegen: sc Heerenveen-verdediger en collega-jeugdinternational Kik Pierie tekende afgelopen week bij Ajax. "Ik vind het leuk dat hij ook naar Ajax gaat.. Misschien kunnen we een keer voor elkaar koken", lacht Scherpen.