'Player of the Year-verkiezing lekt uit: Van Dijk is beste van Premier League'

'Player of the Year-verkiezing lekt uit: Van Dijk is beste van Premier League'

24-04-2019 18:16 Laatste update: 18:25
40

Virgil van Dijk is PFA Players' Player of the Year in de Premier League. Dat melden Engelse media woensdagavond. De uitverkiezing van de Liverpool-verdediger is nog niet officieel bekrachtigd.

De Engelse spelersvakbond PFA zou de PFA Players' Player of the Year donderdag onthullen, maar de uitslag is woensdag al uitgelekt via The Daily Mail. Volgens de Britse krant is de individuele prijs voor Van Dijk. De verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal houdt Manchester City-ster Raheem Sterling achter zich.

Naast Van Dijk en Sterling stonden Sadio Mané (Liverpool), Sergio Agüero, Bernardo Silva (beiden Manchester City) en Eden Hazard (Chelsea) op de shortlist. Door de zege van Van Dijk blijft de prijs bij Liverpool. Mohamed Salah ging vorig seizoen met de onderscheiding aan de haal.

Van Dijk beleeft een fenomenaal seizoen met Liverpool. De club is volop in de race voor de Premier League-titel en plaatste zich deze week bovendien voor de halve finale van de Champions League. Daarin wacht FC Barcelona. De PFA Players' Player of the Year wordt gekozen door de spelers van de Premier League.