LIVE-discussie: Advocaat verrast met basisplek Venema, Fortuna zonder topscorer

LIVE-discussie: Advocaat verrast met basisplek Venema, Fortuna zonder topscorer

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 19:09wo 24-04-2019 om 19:09

Laatste update: woensdag 24 april 2019 om 19:39wo 24-04-2019 om 19:39

FC Utrecht kan met een overwinning op Fortuna Sittard goede zaken doen in de strijd om een ticket voor de playoffs. De Domstedelingen staan zevende met drie punten voor op Willem II, de nummer acht van de ranglijst. Aangezien de Tilburgers donderdagavond PSV treffen lonkt een gouden kans voor de ploeg van Dick Advocaat.

De basisplaats van Nick Venema valt direct op bij FC Utrecht. De jonge aanvaller krijgt weer eens een kans van Advocaat en houdt collega-spitsen Jean-Christophe Bahebeck, Cyril Dessers en Lukas Görtler daarmee op de bank. Venema vormt een aanvalsduo met Gyrano Kerk. Aanvoerder Willem Janssen maakt zijn rentree bij de Domstedelingen. De centrumverdediger had last van een enkelblessure, die hem afgelopen weekend in het uitduel bij FC Emmen nog buiten de selectie hield.

Fortuna Sittard en het trainersduo René Eijer/Kevin Hofland moeten in Utrecht het gemis van topscorer Andrija Novakovich op proberen te vangen. De Amerikaan scoorde dit seizoen al negen keer voor de Limburgers, maar moet nu verstek laten gaan met een blessure die hij afgelopen weekend tegen NAC opliep. Zijn vervanger is Finn Stokkers, die tegen de Bredanaars ook al inviel als vervanger voor Novakovich.

De opstellingen:

FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory; Van Overeem, Bazoer, Gustafson, Van de Streek; Kerk, Venema.

Fortuna Sittard: Koselev; Mac-Intosh, Ninaj, Heerings, Pinto; Smeets, Balic, El Messaoudi, Diemers; Lamprou, Stokkers.

Poll

Wie wint er?

(131 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws